De kus van een clown (2015)

nieuw001 (2).Op 5 juni 2015 verschijnt De kus van een clown, het tweede boek en de eerste roman van Annemarie de Gee.

U bent van harte uitgenodigd voor de boekpresentatie op vrijdag 5 juni in Pakhuis De Zwijger, Piet Heinkade 179 in Amsterdam. De presentatie begint om 20.00 uur, maar vanaf 18.00 uur is er een simpele daghap te nuttigen samen met de jubilaris.

 

Na een welkomstwoord van redacteur Jelte Nieuwenhuis zullen schrijvers Alma Mathijsen en Joubert Pignon en cabaretier Max van den Burg fragmenten uit de roman ten gehore brengen. Na afloop van de presentatie is er live muziek van Jazz Y Nova.
In verband met de voorbereidingen verzoeken wij u ons te laten weten of u aanwezig zult zijn via prfictie@atlascontact.nl.

Annemarie de Gee, Pakhuis De Zwijger en Uitgeverij Atlas Contact zien ernaar uit u de 5e te mogen begroeten!

Over De kus van een clown:
Wie dit boek probeert te omschrijven, zou kunnen zeggen dat het een verhaal is over meneer Steeghuizen die een meisje aanrijdt. Of over Harman Pekman, die op de begrafenis van zijn vader een clown ontmoet. Of over Rosa, die van achteren wordt genomen door de vader van een vriendin. Of desnoods over de bijzondere bootreis die deze mensen met elkaar ondernemen. Je zou ook kunnen beweren dat dit alles niet belangrijk is. Dat ‘De kus van een clown’ een koortsachtige trip is door ons eigen leven zoals we het niet vaak willen zien: banaal, triest en geestig. Een verhaal over de mens die snakt naar een moment om uit te blazen. Die verlossing zoekt van een dolgedraaid bestaan. Annemarie de Gee durft de hele wereld te gebruiken voor een ambitieuze roman die het bestaan niet per se begrijpelijker maar wel draaglijker maakt, en troost biedt aan iedereen die even wil schuilen.

Annemarie de Gee (1987) debuteerde met het verhaalmozaïek Kamermensen, dat door Jaap Goedegebuure werd uitgeroepen tot een van de beste debuten van 2012. Ze was te gast op het First Novel Festival in Boedapest en droeg voor op verschillende literaire festivals. Met De kus van een clown debuteerde De Gee als romanschrijver.