Home

© Keke Keukelaar

Annemarie de Gee (1987) brak door met de verhalenbundel Kamermensen, dat in Trouw werd uitgeroepen tot een van de beste debuten van 2012. Ze was de Nederlandse afgevaardigde op het International Book Festival Budapest en ontving daarna twee beurzen van het Nederlands Letterenfonds voor het schrijven van romans. De kus van een clown verscheen in 2015. In 2019 verscheen het verhaalmozaïek Ik, moeder, waarmee ze de moeder als literair personage bestaansrecht geeft. Haar roman De winters is in 2022 uitgekomen.

In 2024 staat haar nieuwe roman op de planning, waarin ze het Kafkaëske systeem van asiel- en vluchtelingenproblematiek onderzoekt. Ze schrijft over de vluchtelingencrisis in contrast met de moderne, overmatige rijkdom van het Westen.

Naast fictieschrijver is De Gee oprichter van Het Schrijfcentrum, en regisseert ze luisterboeken.

Als writer in residence verblijft Annemarie bij literatuurhuis Passa Porta. In dit filmpje vertelt ze een en ander over haar werk.

VPRO Een Uur Cultuur 2023

columns uit Brussel

 

 

 

 

 

 

 

Geluidsfragment 16 september 2023
Geluidsfragment 23 september 2023

!!! Agenda !!!

Hier kunt u binnenkort data van voorstellingen, boekbesprekingen en andere events van mij verwachten.

WRITER IN RESIDENCE

september 2023

Annemarie de Gee duikt in het Kafkaëske systeem van asiel- en vluchtelingenproblematiek. In een opmerkelijk betrokkenheid met het onderwerp neemt Annemarie de Gee deel aan twee projecten van Vluchtelingenwerk Brussel.

Lees hier het persbericht.

 

PODCAST: De dood van de ideeënroman

Annemarie de Gee in gesprek met schrijver Thomas Rosenboom.

Naar aanleiding van het verschijnen van De winters bespreken Annemarie en Thomas de status van de Nederlandse literatuur, de psychologisch roman vs. de ideeënroman, en de kunst van het schrijven.

Nu te beluisteren via Spotify of podcastapp.