Annemarie ontvangt startersbeurs Letterenfonds

BRON: NRC.nl

Het Nederlands Letterenfonds heeft aangekondigd in totaal 80.000 euro te investeren in acht talentvolle schrijvers die onlangs zijn gedebuteerd.

Met ondersteuning van een beurs kunnen zij aan een tweede literair boek werken. De acht talenten werden geselecteerd uit een groep van 28 recent gedebuteerden in alle literaire genres.

De volgende acht schrijvers (van de volgende literaire debuten) ontvangen een beurs van 10.000 euro: Patrick Bassant (Joy, roman) voor het schrijven van een roman, Annemarie de Gee (Kamermensen, verhalenbundel) voor het schrijven van een roman, Rosan Hollak (Scherptediepte, roman) voor het schrijven van een roman, Shira Keller (M, roman) voor het schrijven van een roman, Kaweh Modiri (Meneer Sadek en de anderen, roman) voor het schrijven van een roman, Lodewijk Petram (De bakermat van de beurs, non-fictie) voor het schrijven van een non-fictieboek, Ellen van Velzen (Jonge Vlieger, kinder-en jeugdliteratuur) voor het schrijven van een kinderboek, Kira Wuck (Finse meisjes, po√ęzie) voor het schrijven van een dichtbundel.

De genoemde debuten verschenen in de periode 1 januari 2011 tot en met 15 maart 2013.

Kijk op de de website van het Letterenfonds voor meer informatie.

Geplaatst in Nieuws Items.