Het schrijfimperium

Dé plek waar schrijvers en personages elkaar ontmoeten in stilte en rumoer, aan de Sint Jansstraat in hartje Amsterdam.

Hier organiseert Annemarie samen met Gijsje Kooter en andere docenten allerlei literaire activiteiten en cursussen creatief schrijven, scenario, proza, zeer kort verhaal, spoken word, poëzie, autobiografie, toneelschrijven én elke nog niet uitgevonden manier van schrijven.

We bieden manuscriptbegeleiding en schrijfonderwijs op geheel onconventionele wijze.

De cursus creatief schrijven bijvoorbeeld is naast een introductie van verschillende schrijftechnieken en invalshoeken ook een zoektocht naar de verzameling woorden en beelden in je hoofd en de betekenis daarvan.

De opdrachten bestaan uit gerichte schrijfoefeningen tijdens de les. Ook krijg je opdrachten mee naar huis, waarvan het resultaat de volgende les besproken wordt. Je schrijft vanuit diverse perspectieven en over verschillende onderwerpen. Tijdens de besprekingen van het werk zal je stijl of onderwerp zich uit het geschreven materiaal destilleren. Je oefent je in het geven en ontvangen van gefundeerde kritiek op het binnen de cursus geschreven werk van jezelf en anderen.

Dit is de technische informatie. Annemarie en Gijsje zijn er vooral van overtuigd dat schrijven een kunstvorm is die niet gebonden is aan regels en richtlijnen en die zich niet makkelijk laat leiden. Steeds zoeken ze naar nieuwe manieren van het overdragen en schuwen het experiment in het geheel niet, maar doen dat altijd in een veilige omgeving en meestal wel gewoon aan een tafel en zo.

Zie voor data en meer informatie: Schrijfcursus Amsterdam

Geplaatst in Nieuws Items.