Actueel cursusaanbod

Creatief schrijven in Coronatijd (6 bijeenkomsten, november 2020, online)

Lekker vanuit je eigen huiskamer (of keuken)

Met de komst van het Coronavirus is de wereld in korte tijd heel klein geworden. We werken thuis en alle dingen die we gewend waren kunnen even niet. In deze speciale introductiecursus creatief schrijven leer je de inspiratie dicht bij huis te zoeken. Het kan de eerste stap in je schrijverschap zijn, maar ook als je al langer schrijft en een positieve draai wil geven aan deze gekke, soms beangstigende periode is deze korte cursus iets voor jou. Want wie in de geschiedenis kan nu zeggen dat ze de Coronacrisis hebben meegemaakt? Waarom worden er juist zoveel mooie dingen gemaakt in tijden van crisis en onzekerheid? Door een Corona-dagboek te schrijven inspireer je jezelf, en hou je een tastbare, waardevolle herinnering aan deze periode over.

Iedere week staat er een relevant thema centraal, soms heel groot, soms klein. Wat betekent deze tijd voor je? Hoe ga je ermee om? We gaan daar met elkaar over in gesprek, en proberen al schrijvend grip te krijgen op dat wat er om ons heen gebeurt. We werken aan korte opdrachten in de les die je pen scherpen en je fantasie uitdagen. Ook krijg je opdrachten mee naar huis, waarvan het resultaat de volgende les besproken wordt. Zodoende vormt zich een persoonlijk Corona-dagboek; de zoektocht naar de verzameling woorden en beelden in je hoofd, en waar later met een lach doorheen kunt bladeren.

Daarnaast biedt deze cursus een goede basis om verschillende schrijftechnieken onder de knie te krijgen (of te onderhouden) zoals woordkeus, metafoor, perspectief, personage en dialoog.

De Creatief schrijven in Coronatijd kost 350 euro (incl. BTW)

Hiervoor krijg je:

 6 intensieve lessen te volgen vanuit je eigen huis
Een zeer ervaren schrijver/schrijfdocent
 Schrijfmateriaal & inspirerende opdrachten
 Feedback op je werk
 De ruimte en tijd om te schrijven
 Koffie, thee en koekjes (nu even zelf regelen).
• Certificaat na deelname, waardoor je de cursuskosten evt. op je eigen bedrijf of je werkgever kunt verhalen)

Wanneer: 6 dinsdagavonden: 10, 17, 24 november, 1, 8, 15 december 2020
Inschrijven: stuur een mailtje naar info@annemariedegee.nl o.v.v de naam van deze cursus

Korte verhalen schrijven (10 bijeenkomsten, januari 2021)

Korte verhalen; een roman in het klein.

Deze cursus is de eerste stap in je schrijverschap. Je werkt aan opdrachten die je pen scherpen en je fantasie uitdagen. Het biedt een flink palet aan schrijftechnieken zoals woordkeus, metafoor, perspectief, personage, subtekst en dialoog. Hoe kies je je onderwerp? Hoe kun je iets laten zien door middel van beelden en handelingen? Hoe kun je een personage in weinig woorden treffend neerzetten? De opdrachten bestaan uit gerichte schrijfoefeningen tijdens de les. Ook krijg je opdrachten mee naar huis, waarvan het resultaat de volgende les besproken wordt. In deze cursus analyseren we elkaars teksten, maar ook heel wat verhalen van bekende en minder bekende schrijvers. Wat is precies een verhaal? Je oefent in het geven en ontvangen van gefundeerde kritiek. Je werkt toe naar een eigen kort verhaal zodat je aan het eind van de cursus ook echt iets tastbaars hebt. Je bent ongeveer 2 uur per week kwijt aan huiswerk.

Naast verschillende schrijftechnieken en invalshoeken is de introductiecursus een zoektocht naar de verzameling woorden en beelden in je hoofd, en de betekenis daarvan.

De cursus Korte verhalen schrijven kost 550 euro (incl. BTW)

Hiervoor krijg je:

10 intensieve lessen te volgen in Amsterdam
Een zeer ervaren schrijver/schrijfdocent
 Schrijfmateriaal & inspirerende opdrachten
 Feedback op je werk
 De ruimte en tijd om te schrijven
Koffie, thee en koekjes
• Certificaat na deelname, waardoor je de cursuskosten evt. op je eigen bedrijf of je werkgever kunt verhalen)

Wanneer: 10 maandagavonden: 11, 18, 25 januari, 1, 8, 15 februari (22 voorjaarsvakantie) 1, 8, 15, 22  maart 2021
Inschrijven: stuur een mailtje naar info@annemariedegee.nl o.v.v de naam van deze cursus