Kamermensen

Besprekingen "KAMERMENSEN"

Trouw – Beste debuut van 2012. "Dankzij een effectieve, want suggestieve verteltrant weet De Gee al haar karakters in een paar rake trekken neer te zetten." Lees het artikel.

Haarlems Dagblad, Sonja de Jong – ‘Haar verhalen, die zich alle afspelen in kamer 104 van een hotel, zijn vol liederlijkheid. Lees het artikel.

Leestafel.info – ‘Ik ontdekte dat Annemarie de Gee ook een theatervoorstelling heeft gemaakt van dit boek (of andersom), en die lijkt me ook zeer de moeite waard. Overtuigend debuut.’ Lees het artikel.

Nederlands Dagblad – ‘Elke lezer zou dit boek terzijde kunnen leggen omdat de leegte hoogtij viert. Elke lezer zou dat ook kunnen laten, en de durf kunnen bewonderen waarmee De Gee in de menselijke ziel roert en de taal naar haar hand zet.’ Lees het artikel.

Financieel Dagblad – ‘Jean-Paul Sartre situeerde de hel in een hotel zonder deuren of nooduitgang. Annemarie de Gees kamer 104 heeft minstens zo’n infernaal karakter.’ Lees het artikel.

Recensieweb **** ‘De Gee hanteert een rake stijl waarin ze moeiteloos schakelt van poëtische subtiliteiten naar rauwe, directe beschrijvingen.’ Lees het artikel.

 Vrij Nederland – ‘Zijn het fantasieën of zijn de belevenissen echt? De Gee kan je gedachten goed gevangen houden.’ Lees het artikel.

Varagids – (waar kijkt de redactie van DWDD dit jaar naar uit?) ‘In prachtig beeldende zinnen – dat spreekt mij als beeldredacteur natuurlijk aan – beschrijft ze scènes die zo eigenzinnig en eigenaardig zijn. Echt een enorm talent! ‘ Lees het artikel.

TZUM – ‘Een tumultueus debuut.’ Lees het artikel.

Groningen Dichtbij ***** ‘Een verwonderlijke verhalenbundel in vlotte schrijfstijl, met enorm veel fantasie en durf geschreven. Een aanrader!’ Lees het artikel.